fbpx

KURS:

Stresscoach – Chef

Om kursen

Utbildning i stresskompetens. Vet du om att arbetsmiljölagen skärptes den 31 mars 2016 och att arbetsgivaren har ett större ansvar över den psykosociala hälsan? ”Du som är arbetsgivare ansvarar för att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö utan stress.”

Vi har tagit fram Stresscoach – Chef med de bästa bitarna ur utbildningen för licensierade stresscoacher, kombinerat med både arbetsrätt och ledarskap. Allt för att du som chef ska bli trygg i din roll och få verktyg som kan hjälpa både dig själv och din personal. Som Stresscoach – Chef får du unik kunskapsbredd, där du både har förståelse för vad som händer i kroppen vid stress och hur du guidar dina medarbetare till att reducera sin faktiska och sin upplevda stress.

Vi vet att man inte kan leda andra till bättre mående om man inte kan och praktiserar stresshantering själv. Därför ger vi dig verktyg inte bara för gruppen – efter utbildningen kommer du även kunna hantera din egen stress. Du får också det du behöver av arbetsmiljörätt, ledarskapsteorier och konflikthantering.

Utbildare:

Maria Helander är beteendevetare, samtalsterapeut, mindfulness- och yogainstruktör och författare. Hon har skrivit fyra böcker inom självhjälp och krönikör för olika magasin. Maria driver egen mottagning i Stockholm där hon tar emot klienter och du kan även se Maria på SVT och TV3 som expert.

Gunnar Söderberg är i grunden kommunikatör som många år jobbat som och med chefer. Han har bland annat jobbat hos Ledarna och Unionen Chef. Han har gett ut boken Trevligare människa om personliga varumärken och våren 2019 kom hans bok “Vänd pyramiderna” som handlar om morgondagens dynamiska ledarskap. Gunnar utgår från Göteborg där han verkar både som föreläsare, upplevelsedesigner samt utbildare inom Förbättringsverket.

Ur kursinnehållet:

  • Konflikthantering
  • Hur att motverka härskartekniker
  • ACT-acceptence and commitment therapy
  • Mindfulness och andningsteknik för dig och din grupp
  • Arbetsmiljö och organisatorisk och social arbetsmiljö
  • Gruppsykologi

Praktisk information

Sammanlagt 30 timmar utbildning
8 timmar e-utbildning i mindfulness
Utbildningsmaterial ingår.

När?

Anmäl ditt intresse nedan så återkommer vi med information om datum.

Var?

Kursen ges online på den digitala mötesplattformen Zoom. Det du behöver är en ostörd plats, en dator och ett stabilt nätverk. Du behöver en kamera och mikrofon så vi kan se och höra varandra (datorns inbyggda mikrofon och kamera brukar funka fint!)

Kostnad:

1450 kr ex moms

Anmäl dig nu!

Kontakta oss

073 965 98 38
hej@forbattringsverket.se

Innan du lämnar oss!

Låt oss bjuda på våra bästa tips
för att jobba hemifrån!