fbpx
Logotyp

KURS:

Den agila arbetsrätten 

Om kursen

Hur påverkas du som en modern agil arbetsplats av den svenska arbetsrätten? Visste du att för att uppnå alla effekter du önskar för att vara en smidig och flexibel arbetsgivare så kan faktiskt kollektivavtalet vara en hjälp?

I den här kursen går vi igenom lagar, avtal och krav du måste förhålla dig till, men inte bara som pekpinnar. Vi går in på hur den arbetsrätt som vi har i Sverige kan underlätta i ditt arbete som chef.. Vi jämför arbetsrättens fördelar med ledarskapsmodeller och hur mycket av det som andra länder behöver hantera och ta in som managementmodeller redan finns som förutsättningar i lagen genom den svenska arbetsrätten vilket sparar in på onödiga utgifter. 

Vi täcker in de viktigaste lagarna och reder ut skillnaden mellan lag och avtal. LAS och MBL blir mer än förkortningar och vi pratar om hur du skapar engagemang av löne och utvecklingsavtal. 

Du får tips om hur att skapa en bra samverkan. Vi pratar om när facket kan säga till och när man måste lyssna, men också hur vad man måste göra ofta bara handlar om samtal. ofta bara samtalen är det som är vad man måste göra.  

Vi binder spenderar dagen med att binda ihop den svenska arbetsrätten med en modern agil arbetsplats och hur du kan använda ett kollektivavtal för att uppnå alla effekter du önskar för att vara en smidig och flexibel arbetsgivare.

Kursen är en utmärkt kombination med vår kurs Bättre arbetsmiljö på en dag. 

Rubriker ur kursinnehållet:

  • Vad är lag och vad är avtal och varför har vi det så

  • Hur fungerar medbestämmandelagen

  • Först in, sist ut, eller vad säger lagen om anställningsskydd på riktigt

  • Lön och arbetstid

  • Hur du anpassar en agil arbetsmetod till den svenska arbetsrätten

Praktisk information

En heldag i Stockholm, Göteborg eller Malmö i första hand.

När?

Kursen är en heldag. Anmäl ditt intresse nedan för att få information om datum.

Var?

Stockholm, Göteborg, Malmö (andra kursorter kan förekomma vid förfrågan)

Kostnad:

7.500 kr ex moms

Anmäl dig nu!

Innan du lämnar oss!

Låt oss bjuda på våra bästa tips
för att jobba hemifrån!