fbpx

Chef kurs

Chef kurs – är två ord som hör ihop. Företag och organisationer som skickar sina chefer på kurser vinner i längden. Alla chefer behöver utveckling. Men i vilken ordning?  Det finns chefskurser i arbetsrätt, coaching och mötesledning. 

En chef som gått kurs i arbetsrätt vet vad som gäller och kan därigenom bespara sin organisation stora belopp. 

En chef håller i många samtal – och det kan man öva sig bra på i skarpa lägen. En chef klarar sig utmärkt utan kurs och kan ändå bli grym på att hålla lönesamtal, men det kan ta tio år av mindre bra samtal. Den omvägen kan du som chef slippa genom att gå en kurs. 

Konflikter kan vara produktiva! Men vad händer om du som chef går en kurs i att undvika onödiga konflikter? Och bygger på med en kurs om hur du hanterar de konflikter som du inte kan hoppa över. 

Jag vill också rekommendera en kurs för dig som chef i konsten att engagera medarbetarna. Du vinner på att öka produktiviteten och arbetsglädjen. Även om du värvades bara för att du är bra på det, så kan alla bli bättre på det. 

Chef på kurs – i rätt ordning

När jag var ny som chef fick jag ingenting. På mitt andra uppdrag som chef fick jag en kurs i ledarskap. Först efter fem år som chef så fick jag till sist en kurs i arbetsrätt. Fem år av misstag hade kunnat undvikas om jag fått den lite tidigare.

Större bolag och organisationer brukar ha en plan för chefens kurser. Första året ska chefen ha fått utbildning i ledarskap, en kurs i arbetsrätt, en i arbetsmiljö. Andra året så brukar samtalen komma, sedan kan man fördjupa sig. 

Får jag komma med ett tips, det här är då mitt schema för kurser för dig som chef:

År 1 – chef kurs i arbetsrätt, arbetsmiljö, ledarskap

År 2 – chef kurs hålla lönesamtal, hålla utvecklingssamtal, coachningteknik

År 3 – chef kurs leda möten, skapa engagemang, fördjupning i att anställa rätt

År 4 – chef kurs omorganisation, förhandlingsteknik

År 5 – chef kurs kommunikation, varumärke och sälj, påfyllning ledarskap

Sedan skulle jag som chef alltid fylla på med påminnelser i ledarskap, det har jag hittills inte blivit fullärd i även tjugo år efter min första tjänst som chef, trots att jag själv i mer en tio år har hållit kurser i just det också.

Och sedan är du färdig? Nej, man blir aldrig färdig i ledarskap. Tillåt dig som chef att fylla på en med kurs då och då. Jag själv har tjugo år efter min första tjänst som chef inte blivit fullärd, trots att jag i mer en tio år har hållit kurser i ämnet. Nyfikenhet gör att vi växer och utvecklas – hela livet.

Kontakta oss

073 965 98 38
hej@forbattringsverket.se

Innan du lämnar oss!

Låt oss bjuda på våra bästa tips
för att jobba hemifrån!