fbpx

Skapa framgångsrika digitala möten

Tips till digitala möten

När du ska anordna digitala möten är det särskilt viktigt att anpassa mötet efter den digitala världen. På det sättet ni tidigare haft fysiska möten blir kanske inte lika framgångsrikt genom en digital plattform, eller tvärtom. Vi på Förbättringsverket lär er allt ni behöver för att får ut det bästa av era digitala möten. 

 

 

Tomas Eriksson

My Gross

Clara Löfvenhamn

Tora Stridh

Gunnar Söderberg

Nathalie Töpperwien Blom

Josefin Westborg

Lina Bodestad

Starta din förbättring här med oss!

Vi ser alltid möjligheter som leder till förbättring, även om alla andra ser hinder och motgångar. Vi tror att alla kan arbeta med förbättring, både av sig själv och av organisationen. Med vår hjälp kan du alltid känna dig trygg. Vi hjälper dig med din förbättring.

 

Värdefulla tips om digitala möten 

Det har underlättat för många när digitala möten blev allt mer vanligt. Det skapar flexibilitet genom att använda digitala plattformar, minskar restider och ökar tillgängligheten. Å andra sidan kan det vara desto mer utmanande att skapa energi och gemenskap i ett digitalt möte. Det ställer därför ökade krav på ett tydligt ledarskap av den som håller i mötet där det är viktigt att fördela ordet. Det finns potential och möjligheter till att förbättra alla digitala möten och på Förbättringsverket hjälper vi er gärna med att komma igång.

Vi delar här med oss några tips om hur du kan lyckas med ditt nästa digitala möte. 

  • Se till att alla testar tekniken innan mötet. Kontrollera att du hörs och syns ordentligt och att eventuell presentation kan visas som du tänkt. 
  • Stäng av mikrofonen när du inte pratar. Det görs för att undvika bakgrundsljud som kan vara störande och ta fokus från det som sägs i själva mötet.  
  • Glöm inte ta pauser. Vid längre möten är det viktigt med små korta pauser. Det hjälper alla att hålla uppe koncentrationen bättre.  
  • Viktigt med variation. Dela gärna skärm och håll en presentation i mötet. Ibland är det enklare att ta in information när man ser det visuellt. 

Struktur är alltid ett bra tips att ha i möten, oavsett om det hålls fysiskt eller digitalt. En handuppräckning kan vara en idé som signal för att personen vill prata. Du som håller i mötet får då också avgöra när någon får prata. 

Detta är endast några få enkla tips. Vi kan alltid erbjuda ditt team eller organisation en djupdykning i fler tips om att hålla lyckade digitala möten.

Tillsammans skapar vi lyckade möten!

Vårt mål med digitala möten tips är att ni ska känna er mer trygga och säkra i att hålla och leda digitala möten. Vi ger er flera värdefulla tips och verktyg som gör att ni kommer bli bättre på att skapa framgångsrika möten. Vi på Förbättringsverket kan tillsammans med er förbättra, förenkla och framförallt göra det så mycket roligare med ett digitalt möte. 

 

En ännu bättre arbetsplats

Med rätt tips och verktyg skapar du flera framgångsrika digitala möten. Du skapar förbättring hos dig själv. Hos oss kan du välja att djupdyka inom mycket. Här finns så mycket mer än endast tips för digitalt möte. Vårt syfte är att skapa hållbara arbetsplatser med engagerade medarbetare. Tillsammans med er skapar vi ett bättre arbetsliv.

Kontakta oss

Innan du lämnar oss!

Låt oss bjuda på våra bästa tips
för att jobba hemifrån!