fbpx
Logotyp

KURS:

Leda på distans

Om kursen

Det är en omställning att inte se sin personal på kontoret varje dag och vi har snabbt hamnat i en framtid där vi redan är där att vi behöver hantera att vi leder mest på distans. Det kommer inte gå tillbaka inom nära framtid, om ens någonsin till hur det var innan 2020, så här kursen för dig som vill utveckla ditt ledarskap när personalen inte längre i huvudsak delar kontor. 

Som chef är du ansvarig för att ha kontroll och kunna vet vad som händer, samtidigt som personalen oftast inte vill känna sig bevakad. Ibland vet du inte ens vilken insyn du behöver ha utifrån de krav och den lagstiftning som finns på dig som arbetsgivare.

En stor stress kan vara alla dessa möten, speciellt för dig som chef. Här får du lära dig hur de blir som bäst online och vad som bör och vad som inte bör ha möten. Vi går också igenom hur du kan använda tekniska verktyg för att ersätta de möten som fungerade på plats men inte fungerar på distans. 

Du får också verktyg för att jobba med engagemang på håll och vad att göra när konflikter uppstår och hur du bäst förebygger att de inte ska uppstå.

Efter kursen så är du tryggare som ledare och känner dig stärkt av vilka grunder du har i lagen för att kunna leda utan att ni behöver ses. 

Observera att kursen utgår från svensk arbetsrätt och inte ger svar på hur du leder personal i andra länder utifrån deras lagstiftning. 

Kursen är framtagen av Förbättringsverket och hålls vanligtvis av Gunnar Söderberg, ledarskapsföreläsare som både har jobbat och lett på distans och även har med sig erfarenheter om det praktiska från sin tid på Ledarna och Unionen Chef.

Rubriker ur kursinnehållet:

  • Smarta digitala möten
  • Att vara närvarande chef utan att ses
  • Arbetsrätt och arbetsmiljö för distansarbete
  • Utvecklings, löne och coachande samtal via video
  • Att ta konflikter online
  • Målsätta arbete eller lägga grunden för att folk ska leda sig själva

Praktisk information

När?

Kursen är en heldag. Anmäl ditt intresse nedan för att få information om datum.

Var?

Kursen ges online på den digitala mötesplattformen Zoom. Du behöver sitta på en ostörd plats, ha bra internetuppkoppling samt ljud och kamera så vi kan se och höra varandra. (Datorns inbyggda mikrofon och kamera brukar funka fint!)

Kostnad

7.500 kr ex moms.

Anmäl dig nu!

Innan du lämnar oss!

Låt oss bjuda på våra bästa tips
för att jobba hemifrån!