fbpx
Logotyp

Att vara chef

(allt du velat veta om ledarskap, men aldrig fråga om)

Baskunskaper för dig som chef!

Vi började med en kurs för dig som var ny som chef och landade i en kurs som samlar det mesta nya chefer vill ha, men det som erfarna ledare ofta undrar över.

Ursprunget till kursen är en del ledarskap, från gruppdynamik till förändringsledning. Vi tittar på vad forskningen ofta landar när den pratar om personligheter. Du som deltagare från en översikt om ledarskapsteorier. Men att vara chef handlar också om att göra rätt och förhålla sig till lagar och regler, därför har vi även med moment om arbetsrätt och arbetsmiljö i förhållande till lagen. 

Inför att vi tog fram kursen la vi tid på att intervjua chefer om vad deras vanliga utmaningar var och anpassade innehållet efter det som du mest troligt kommer undra över i ditt ledarskap. Pedagogiskt använder vi olika sätt att lära ut och träna dig på ledarskap, för vi vet att det ger bättre ledarskap på sikt. Dessutom får du hjälp att reflektera över dig själv, varför du vill vara chef och hur just ditt ledarskap bör vara. 

Till skillnad från många andra kurser för nya chefer så kombinerar den här utbildningen det du behöver veta om ledarskap, med det du vill kunna om att ha personalansvar. Vi kombinerar även övningar med teorier. Vi tar ett helhetsperspektiv där vi tittar på mängder av forskning, istället för att landa i en modell för alla typer av ledarskap. 

Kursen passar sig som är ny som chef, men vi vet att många rutinerade chefer också blir tryggare i att få stabil grund att stå på. 

Kursinnehåll:

  • Hur man leder människor som inte är som en själv
  • Förhandlingsträning
  • Ledarskapstrender
  • Att skapa engagemang och arbetsglädje
  • Arbetsrätt och kollektivavtal
  • Arbetsmiljölagen
  • Att hålla samtal från lön till svåra samtal
  • Hur att kommunicera som chef

Praktisk information

När?

Kursen är tre heldagar. Anmäl ditt intresse nedan för att få information om datum.

Var?

Kursen erbjuds regelbundet i Stockholm, Göteborg och Malmö, men självklart även kundanpassat för organisationer som önskar få innehållet internt. 

Kostnad

15.900 kr ex moms.

Anmäl dig nu!

Vi hjälper dig som chef att utvecklas

Kursen handlar om din kunskap i ledarskap och arbetsrätt men också om din trygghet som ledare. Målet med kursen är att bli säkrare ny som chef. Det handlar om att både vara en bra chef men också om att trivas som chef. 

Efter avslutad kurs inom ny som chef kommer du ut som en trygg chef med stabil grund inom både teori och praktik. Som organisation har ni mycket att vinna genom utbildade chefer. Det bidrar till ökad produktivitet, minskade sjukskrivningar och oönskad personalomsättning.

Bli en ännu bättre arbetsplats!

Vill du som är ny som chef utvecklas och nå förbättring? Tillsammans kan vi skapa Sveriges bästa arbetsplatser där du som är ny som chef både trivs i din roll samtidigt som du är en bra chef.

Vi har många fler kurser! Alla kurser har gemensamt att skapa hållbara arbetsplatser där varje medarbetare är delaktig, kan prestera på topp och må bra. Vi kan tillsammans göra arbetsplatsen bättre!

Kontakta oss

Innan du lämnar oss!

Låt oss bjuda på våra bästa tips
för att jobba hemifrån!