fbpx
Logotyp

Att vara chef

När vi tog fram den här kursen hade vi från början en tanke om att det skulle vara en kurs för nya chefer och vad de behöver veta. I förarbetet intervjuade vi chefer om vad deras vanliga utmaningar var och insåg att mycket av det material vi hade tänk vara med matchade bra mot även dessa frågor. Därför är den här kursen en bra grund att ha med sig oavsätt om man är ny som chef eller erfaren. 

Ursprunget till kursen är en chef behöver kunna om ledarskap, från gruppdynamik till förändringsledning. Vi utgår från forskning när vi tittar på saker som ledarskapsteorier och personlighetsdrag. Du som deltagare får en översikt om ledarskapsteorier. Att vara chef handlar också om att göra rätt – både etiskt och att kunna förhålla sig till lagar och regler, därför har vi även med moment om arbetsrätt och arbetsmiljö i förhållande till lagen. 

Vi har anpassat innehållet efter det som du mest troligt kommer undra över i ditt ledarskap. Vi använder flera olika pedagogiska metoder för att lära ut och ger dig möjlighet att träna aktivt på ledarskap för att även implementera kunskapen i praktiken. Vår erfarenhet är att genom att aktiv träning av färdigheter ger bättre ledarskap på sikt. Dessutom får du hjälp att reflektera över dig själv, varför du vill vara chef och hur just ditt ledarskap bör vara. 

Till skillnad från många andra kurser för nya chefer så kombinerar den här utbildningen det du behöver veta om ledarskap, med det du vill kunna om att ha personalansvar. Du som deltagare får fakta om lönesamtal, utvecklingsavtal och dina rättigheter som chef. Du får också bra koll på arbetsmiljöansvar och dina skyldigheten att upprätthålla den god arbetsmiljö. 

Kursen passar sig både för dig som är ny som chef, men även dig som är lite mer rutinerad chef som vill stärka upp med en stabil grund att stå på. 

Kursinnehåll:

  • Hur man leder olika människor utifrån var de och gruppen befinner sig

  • Förhandlingsträning

  • Ledarskapstrender

  • Att skapa engagemang och arbetsglädje

  • Arbetsrätt och kollektivavtal

  • Arbetsmiljölagen

  • Att hålla samtal med anställda: allt från lön till svåra samtal

  • Hur att kommunicera som chef

Praktisk information

När?

Kursen är tre heldagar. Anmäl ditt intresse nedan för att få information om datum.

Var?

Kursen erbjuds regelbundet i Stockholm, Göteborg och Malmö, men självklart även kundanpassat för organisationer som önskar få innehållet internt. 

Kostnad

19.900 kr ex moms.

Anmäl dig nu!

Vi hjälper dig som chef att utvecklas

Kursen handlar om din kunskap i ledarskap och arbetsrätt men också om din trygghet som ledare. Målet med kursen är att bli säkrare ny som chef. Det handlar om att både vara en bra chef men också om att trivas som chef. 

Efter avslutad kurs inom ny som chef kommer du ut som en trygg chef med stabil grund inom både teori och praktik. Som organisation har ni mycket att vinna genom utbildade chefer. Det bidrar till ökad produktivitet, minskade sjukskrivningar och oönskad personalomsättning.

Bli en ännu bättre arbetsplats!

Vill du som är ny som chef utvecklas och nå förbättring? Tillsammans kan vi skapa Sveriges bästa arbetsplatser där du som är ny som chef både trivs i din roll samtidigt som du är en bra chef.

Vi har många fler kurser! Alla kurser har gemensamt att skapa hållbara arbetsplatser där varje medarbetare är delaktig, kan prestera på topp och må bra. Vi kan tillsammans göra arbetsplatsen bättre!

Kontakta oss

Innan du lämnar oss!

Låt oss bjuda på våra bästa tips
för att jobba hemifrån!